Stránka stále funguje!

11.07.2014 19:25

    Táto stránka a poradňa stále fungujú, len z nedostatku času sem nepridávame nové články alebo fotky. Takže na uvedenú emailovú stránku môžete posielať stále svoje dotazy, ak ste nenašli odpoveď na stránke. Odpoveď vám príde väčšinou do pár dní, ak nie hneď v ten deň ako svoju otázku odošlete.

Ďakujeme všetkým, ktorí chodia na našu stránku, alebo chodili, všetkým ktorým sa naša stránka páči aj náhodným okoloidúcim :). Ďakujeme, ste super :)!

    Na úvodnej fotke článku je náš posledný kúpený prírastok - sivý pieskomil - Kirito (meno má po postave z anime :D) a ten čierno biely pieskomil je jeden z potomkov Saimona a Pinky /už nie sú medzi nami :(/  - Jackie :).

    Dosť sa toho zmenilo, za ten čas, čo sa nič nové nepridávalo, už nepripúšťame našich samčekov k samičkám, takže nemáme malinké - z dôvodu, že chovateľstvá v našom meste a v mestách na okolí odoberajú pieskomily aj iné hlodavce od veľkochovateľov, čo je smutné, ale je to tak. Nikomu nemôžu dať záruku, že sú mláďatká zdravé, ochočené alebo či nevznikli spárením príbuzných - čo vedie k rôznym chorobám. Poprípade si chovajú vlastné pieskomily, ale či dohliadajú na to, aby sa príbuzní medzi sebou nepárili, to nevieme. Vieme iba o jednom chovateľstve, čo sem tam on niekoho malé odkúpia, ale to už tiež nebýva často, takže nemnožíme zbytočne, keď vieme, že odbyt je dosť malý až nulový - keďže odmietame mladé chovať ako potravu hadom a podobne. 

    Ale aj tak ma prekvapuje,  že je ešte veľa ľudí, ktorí nevedia čo to pieskomil vlastne je, a že také niečo vôbec existuje a myslia si, že sú to myši...